Nieuws

Henk Bakhuis en Rita Pol benoemd tot Erelid van SVV’56

Voor zaterdag 18 mei was door het bestuur een bijzondere algemene ledenvergadering aangekondigd. Deze ledenvergadering was voor een ieder toegankelijk, zowel voor leden als niet-leden. De agenda was door het bestuur vooraf bewust niet openbaar gemaakt. 

Er was gelukkig een behoorlijk publiek aanwezig. Veel leden bleven hangen bij de club en genoten, na de met 4 – 3 gewonnen thuiswedstrijd van het 1e elftal tegen Kampen, gezellig van een biertje op het terras. Ook het aanstaande optreden van de Zwarte Jannes was voor velen nog reden te blijven hangen.

Onze voorzitster Gertie nam het woord en opende de vergadering. Ze benoemde de agendapunten: (voortgang) verbouwing kantine SVV’56 en het voorstel voor nieuw te benoemen ereleden. Ook stond ze stil bij het overlijden van erelid Gerrit Weijteman afgelopen week.

Voor de verbouwplannen werd een presentatie op groot scherm afgedraaid in de kantine. In algemeen bedankte Gertie de mensen die zich vrijwillig inzetten om de verbouwing tot een succes te maken en voor het resultaat dat al is bereikt tot nu toe!

Daarna werd het voorstel om nieuwe ereleden te benoemen aan de orde gesteld. Het bestuur heeft gemeend om Henk Bakhuis en Rita Pol beide het predicaat ‘erelid SVV’56’ te geven. 

In het bijzijn van familie en vrienden werden Henk en Rita voorgesteld voor het erelidmaatschap. Henk is 33 jaar barvrijwilliger geweest. In die tijd heeft hij ook jarenlang de kantineroosters gemaakt en de werkzaamheden op zich genomen voor het schoonhouden rondom de gebouwen en aan de weg zetten van de afvalcontainers. Daarnaast heeft Henk jarenlang het kaarttoernooi tussen Kers en Oud & Nieuw georganiseerd. Ook heeft Henk jarenlang als lid in de activiteitencommissie gezeten en zich onder andere ingezet voor het maken van de mooie kalenders “Sibculo toen en nu”.

Voor Rita kwam de voordracht als erelid als een complete verrassing. “Ikke?” zei ze vol ongeloof. Rita is echter één van de hondstrouwe vrijwilligers bij SVV’56 die volgens het bestuur de titel “erelid SVV’56” ruimschoots heeft verdiend. Zo heeft ze meer dan 20 jaar keuken en bardiensten gedraaid. Staat ze al jaren paraat als er iets schoongemaakt of opgeruimd moet worden. En is ze 14 jaar een bevlogen lid van de activiteitencommissie geweest. Daar is ze in het verleden mee gestopt. Maar niets doen bij SVV’56 kan ze niet. Het is alweer 8 jaar dat ze begon met de loten verkoop bij thuiswedstrijden van het 1e elftal en dit doet ze nog steeds. Ook helpt ze al jaren mee met het Rad.

Volgens de statuten dient er een stemming plaats te vinden onder de aanwezige leden voor de benoeming tot erelid. Na de introductie van Henk werden de leden gevraagd om hun stem. Niemand van de aanwezigen was tegen, dus iedereen voor! Dezelfde vraag werd de leden gesteld bij de aanstaande benoeming van Rita. Ook niemand was tegen, dus iedereen voor!  

Onder applaus en met bloemen en een echte oorkonde werden Henk en Rita door Gertie benoemd tot erelid van SVV’56!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com